Privatlån - En låneform som innebär ett lån utan säkerhet

POPULÄRA LÅNEFÖRMEDLARE

 • Endast 1 kreditupplysning
 • Låna upp till 600 000 kr
 • Största låneförmedlare
 • Samarbetar med 30 banker
 • Endast 1 kreditupplysning
 • Låna upp till 600 000 kr
 • Samarbetar med 30 banker
 • Endast 1 kreditupplysning
 • Låna upp till 600 000 kr
 • Coop medlemmar = lägre ränta
 • Endast 1 kreditupplysning
 • Låna upp till 500 000 kr
iPhone-mobilapp låneguiden 2021

NEDAN KAN DU ANSÖKA LÅN FRÅN LÅNEFÖRMEDLARE SOM GODKÄNNER BETLALNINGSANMÄRKNINGAR

Jämförelse mellan långivare inom konsumtion

De senaste åren har intresset för att ta lån för att finansiera inköp av möbler, elektronik och andra privata saker ökat mycket.

Vid sådana inköp kan det vara svårt att använda det som man köpt som säkerhet för lånet – då väljer många istället att ta ett privatlån. Det här är en text som guidar dig genom låneformen privatlån läs mer på vår låneblogg.

I Sverige har det historiskt sett funnits en uppfattning om att det vore fel att låna pengar. Det är en märklig moralisk hållning – de flesta behöver låna pengar för att köpa bostad, köpa bil och göra andra större inköp. Ur privatekonomisk synpunkt kan det många gånger vara mer fördelaktigt att sprida på utgifterna, än att låta de belasta hushållskassan på en gång. På senare år har låneformen privatlån växt sig stark i Sverige – det är alltså ett lån som syftar till att finansiera privata inköp och investeringar – utan krav på att man måste ställa någon särskild egendom som säkerhet till lånet. Här är några saker du bör fundera på innan du ansöker om ett privatlån.

Privatlånet utgör en trygg låneform för privata konsumtioner

Innan du gör en låneansökan bör du alltid vara säker på vad det är du ska låna till. Om du behöver ta ett privatlån för att finansiera inköp av möbler och övrig heminredning till din nya bostadsrätt – bör du göra en noggrann inköpslista där du räknar samman vad allt kostar och hur mycket du behöver låna. På så sätt säkerställer du att du ansöker om att låna för precis den summan du behöver – varken för lite eller för mycket.

Vilka räntekostnader och avgifter kan ett lån utan säkerhet innefatta?

Det finns inga maxbelopp för lån. Det som är avgörande är naturligtvis vad syftet med lånet är och vem som ska låna. Ska man låna pengar för att köpa ett dyrt hus, och den som ansöker om lånet har en god inkomst eller goda tillgångar i övrigt, så finns det förutsättningar att bevilja banklånet. För vissa typer av lån, exempelvis bostadslån, finns det dock maxtak för hur mycket man får låna i lag och författning.

Privatlånet och dess villkor bör du alltid jämföras mellan olika banker

Ett tips som många kan tycka verka banalt är att man ska jämföra olika banker. Men det ligger mycket i det tipset. Precis som när du ska anlita en hantverkare – så finns det stora fördelar med att jämföra många olika aktörer. För vissa är det centralt att bara jämföra räntor och avgifter, det vill säga var man får det billigaste privatlånet. För andra är det viktigt att hitta en bank som erbjuder privatlån och har ett särskilt gott rykte när det gäller kundservice och kundbemötande – preferenserna kan vara olika men oavsett vilka preferenser man har gör man rätt i att jämföra banker och kreditgivare med varandra. Ibland uppstår begreppsförvirring kring privatlån, det är egentligen ett synonymt begrepp till blancolån, båda avser lån utan säkerhet som ska användas för privata ändamål.

Innehåll

Cirka månadskostnad

 • Jag vill samla lån:
Enter the word YES in the box:
Loading