POPULÄRA LÅNEFÖRMEDLARE

 • Endast 1 kreditupplysning
 • Låna upp till 600 000 kr
 • Största låneförmedlare
 • Samarbetar med 30 banker
 • Endast 1 kreditupplysning
 • Låna upp till 600 000 kr
 • Samarbetar med 30 banker
 • Endast 1 kreditupplysning
 • Låna upp till 600 000 kr
 • Coop medlemmar = lägre ränta
 • Endast 1 kreditupplysning
 • Låna upp till 500 000 kr
iPhone-mobilapp låneguiden 2021

Nedan finner du låneförmedlare som godkänner betalningsanmärkningar

Växande intresse för blancolån – det här bör du veta om låneformen

Allt fler bestämmer sig för att ta blancolån. Det är ett lån utan säkerhet som kan användas för att finansiera en resa, inköp av möbler eller ett bröllop – eller för något annat ändamål kopplat till privat konsumtion. Här hittar du mer information om låneformen.

När man pratar om lån skiljer man i praktiken mellan två sorters lån. Den ena sortens lån är traditionella låneformer där det finns ett krav på att man ska ha en säkerhet för lånet – om man lånar till en bostad ska bostaden utgöra säkerheten och lånar man till en ny bil ska bilen vara säkerheten för lånet. Den andra sortens lån har inget krav på säkerhet och inget särskilt krav på vad du ska använda lånebeloppet till – den sortens lån kallas blancolån. På senare år har intresset för att ta ett sådant lån ökat mycket, många uppskattar en flexibel låneform där banken inte allt för ingående styr lånets villkor. Det finns givetvis fördelar och nackdelar med blancolån, en nackdel är att räntan i vissa fall är högre än lån med krav på säkerhet. I den här artikeln ger vi dig mer information om hur blancolånen fungerar.

Vad kan blancolånet användas till?

Det är en låneform som i praktiken kan användas till det mesta – så länge låntagaren betalar tillbaka lånet innan lånet har löpt ut. Ett vanligt användningsområde är att använda lånebeloppet från den låneformen till att köpa ett nytt fordon. För många är det viktigt att själv kunna styra och ställa över vilken bil eller båt de ska köpa in – om man skulle ta ett lån där fordonet är säkerhet för lånet – kan det i slutändan bli banken som får sätta ramarna för vilken typ av fordon man får köpa in. Det är en ordning många inte uppskattar. Vissa använder även blancolån, eller privatlån som är ett synonymt begrepp, i syfte att få ihop pengar till en handpenning. Det ställs nämligen höga krav på att den som ska få ett lån till sin bostad behöver ha 15 procent i kontantinsats, det bästa är naturligtvis att finansiera kontantinsatsen utan att ta lån, men det finns inga hinder mot att helt eller delvis finansiera kontantinsatsen via blancolån.

Ränta för ett lån utan säkerhet

Många människor har uppfattningen att lån, utan krav på säkerhet, per definition innebär att man får betala en högre ränta. Så kan det vara, men inte alltid. Den konkurrens som finns på finansmarknaden har lett till att banker och kreditinstitut har starka incitament att pressa räntor och avgifter för att få en bred kundbas. Det beror framförallt på att privatkunder nu har stora möjligheter att jämföra de olika blancolånen med varandra för att se var lägst ränta finns, var de lägsta avgifterna finns och vilket lån som sammantaget är mest förmånligt. De tjänster som jämför blancolån tar också hänsyn till bankernas service, kundbemötande och professionalitet i övrigt – vilket stimulerar en sund konkurrens på marknaden som i slutändan gynnar kunden. Lägg ner tid på att jämföra olika låns villkor – det gynnar dig långsiktigt.