Samla lån och krediter är ett ekonomiskt bra val

Samla dina lån och krediter på ett ställe och få bättre ränta

Belopp:
Villkor:
  • Din profil
  • Under 18 år
  • Utbetalning idag
  • Ansök utan UC
  • Saknar fast inkomst
  • Betalningsanmärkning
långivare hittades
En långivare hittades
Inga lån hittades. Prova ett annat belopp.
Visa mer resultat

Samla lån och krediter – vad innebär det?

Under de senaste åren så har många kreditinstitut och banker börjat marknadsföra en ny tjänst – samla lån och krediter. Under bara ett antal år har detta blivit mycket populärt och många privatpersoner har fått förbättrad privatekonomi på grund av detta, men vad är det egentligen?

Det är vanligt att man som privatperson har krediter och lån hos olika kreditgivare. Det kan handla om att man för länge sedan tecknade ett bolån hos en bank, att man har tecknat ett billån hos en annan bank som man fick bra villkor hos och att man finansierat en renovering genom avbetalning hos ett annat kreditinstitut. Det är helt normalt – det är inte säkert att an från en början får bäst villkor genom att alltid vända sig till en och samma banktjänsteman. Konkurrensen leder ofta till att man som konsument får mycket bra låneerbjudanden, till skillnad från om man alltid hade vänt sig till samma bank. Men efter ett tag kan man ofta tjäna pengar på att samla lån och krediter hos en och samma bank – vi ska förklara hur det fungerar. Det är framförallt en tjänst för privatpersoner, men liknande lösningar finns även för små- och medelstora företag.

Ett Samlingslån är ett sätt att pressa ner månadskostnaden

Den som samlar lån och krediter slår helt enkelt ihop lån och krediter som man har hos flera olika kreditgivare, till ett och samma lån hos en och samma bank. Om man över tid har samlat på sig en mängd lån, som kanske över tid ökat givet räntekostnader och att man inte hunnit betala av de, så kan man få ganska höga månadskostnader. Om man då samlar ihop sina lån och krediter hos en och samma aktör så kan ofta den aktören erbjuda lägre räntor, då banker är måna om att ha en kunds alla finansiella åtaganden hos sig.

Endast en kreditupplysning

En missuppfattning kring att samla lån och krediter är att många människor tror att det fungerar på ett sådant sätt att en tjänst skickar ut en bred förfrågan till olika kreditgivare om de vill samla dina lån, och att sedan varje kreditgivare tar en kreditupplysning på dig. Så är inte fallet – det tas bara en enda kreditupplysning på dig – då informationen i upplysningen delas med varje kreditgivare som är intresserad. På så sätt påverkas inte din kreditvärdighet i någon betydande utsträckning, då det bara tas en enda kreditupplysning. En förklaring till att det har blivit så populärt att samla lån och krediter måste vara av just det skälet – det är ett sätt att förbättra privatekonomin helt förutsättningslöst och man riskerar inte sin kreditvärdighet.

Går det att samla lån och krediter trots betalningsanmärkning?

Ja, det är många banker som tillåter samlande av lån och krediter trots att man har betalningsanmärkningar eller andra noteringar i UC:s register. Det är något av en myt att en betalningsanmärkning skulle göra att man inte kan ingå någon typ av finansiella avtal – bankerna gör alltid en helhetsbedömning av ekonomin och en betalningsanmärkning behöver inte betyda att man får ett nej.