SMS-lån med helgutbetalning

Låna med utbetalning under helgen

[loancomparison]

Få utbetalt samma dag - även under helg

Ibland uppstår det situationer som gör att du behöver låna pengar på helgen. Numera finns det möjlighet att göra det både lördag och söndag. För närvarande finns det 8 st lån som kan utbetalas till ditt konto på helgen.
Observera att det är endast kreditgivare inom SMS-lån och snabblån som erbjuder denna möjlighet. Bland de kreditgivare som ger ut privatlån kan man inte få utbetalningen under helg och röda dagar.

Direktutbetalning – Hur går det till?

För att kunna få pengar utbetalda under helgen så måste du som långivare ha ett bankkonto hos samma bank som kreditgivaren. En direktutbetalning kan endast göras mellan konton i samma bank. Du måste ha ett konto hos någon av följande banker: Nordea, Swedbank, SEB, Handelsbanken och Danske bank. De kreditgivare som gör utbetalning under röda dagar har någon eller några av de bankerna.

En annan viktig detalj att förhålla sig till är att kreditgivaren måste ha öppet när du lägger in din låneansökan. Tittar man på öppettiderna bland de 8 bolagen som har tjänsten så ser man att man måste skicka sin ansökan innan klockan 18:00 under helgen för att kunna ta del av pengarna omgående. Se till att du skickar in din låneansökan åtminstone 40 minuter innan de stänger så att handläggningen av helgutbetalningen hinner göras och att betalningen hinner genomföras.

Oavsett om du gör din ansökan en vardag eller helg så gäller samma förfarande från kreditgivaren. När du lägger in ansökan så kommer en handläggare att granska ansökan. En kreditkontroll kommer att göras på dig först och med kreditbedömningen som grund beslutar handläggaren om din låneansökan kommer att godkännas eller inte.

Lånebeloppet under helgen ligger från 500 kr upp till 50 000 kronor. Större lån kan ej genomföras under helg då det endast är smslån som har helgutbetalning. De flesta lånen som finns har en återbetalningstid mellan 14-90 dagar. Alla kreditgivare som har direktutbetalning erbjuder även digital signering med Bank-ID.

Låna på helgen i nödfall enbart

Oavsett om lånet tas på vardag eller helg skall man alltid tänka sig för innan man lånar pengar. Allt fler hamnar i en skuldfälla då krediterna byggs på och räntekarusellen snurrar fortare och fortare. Många småkrediter ger på sikt en ostabil ekonomisk grund. Låna verkligen bara till det som är akut och att handla konsumtionsvaror och resor för lånade pengar är sällan en bra ide.

Sammanfattning

  1. Se till att ha ett bankkonto hos samma bank som kreditgivaren.
  2. Lägg in din låneansökan innan deras kundtjänst stänger.