Snabblån

Jämför långivare för att få direktlån

[loancomparison]

Låna pengar direkt i form av snabblån

Att låna pengar är något som vi alla måste göra förr eller senare och när man väl är i behov att ett lån är det ofta en viktig faktor att man får pengarna snabbt och direkt samt att man får en fördelaktig ränta. Se vår sammanställning nedan för att hitta bästa räntan när du behöver låna pengar direkt från svenska kreditgivare. Vi vill också påminna om att aldrig ta ett lån om din ekonomi inte tillåter det.

Förr blev man tvungen att gå till sina lokala bank för att låna pengar men numera sköts de mesta av lånen på nätet och det finns många stora fördelar med det. En av de största fördelarna är att transaktionen sker direkt när man får sin kredit godkänd. Tidigare kunde det ta uppemot en vecka att få pengarna utbetalda men det har förändrats rejält. Numera kan får man pengarna inom 24 timmar i många fall när man ska låna. En anledning är att bankernas ledtid på överföringar har minskat rejält då tekniken har gått framåt för interaktiva valutatransaktioner.

Hur ser räntorna ut för snabblånen

Det finns idag ett helt annat utbud när man behöver låna pengar än det fanns innan. Då var det i stort sett bara storbankerna som hade möjlighet att låna ut pengar. Numera finns det många kreditinstitut och lånegivare som ger lån utan säkerhet eller blancolån som det också kallas. Räntan lite högre men har man en välordnad ekonomi med bra kreditvärden så får man oftast en bra ränta även på denna typ av lån. Med lån med säkerhet som bostadslån/banklån eller annat lån där banken tar säkerhet på fastigheten eller annat hittar man de lägsta räntorna.

För att få ett blancolån godkänt ställer kreditgivaren högre krav än inom snabblån och SMS-lån segmentet. De högsta räntorna hittar man hos låneaktörer som erbjuder SMS-lån/Snabblån. Denna typ av lån är endast till för små lån på uppemot 15 000 kr och snabblån är enklare att få då kreditgivarnas krav inte blir lika höga men tänk som sagt på att räntan blir högre. I vissa fall kan de vara åtskilliga 100 % men i faktiska kostnader blir inte summan så stor då lånet är såpass litet och det skall vanligtvis betalas tillbaks inom 30 dagar.

Mer om att låna pengar snabbt

När du lånar pengar direkt så har du oftast pengarna inom 24 timmar vid godkänd låneansökan. Vid högre lånebelopp när man tar ett blancolån tar det oftast 1-4 dagar efter att man blivit godkänd innan man har pengarna. Man kommer då behöva skriva på ett låneavtal som man kan skicka eller faxa till lånegivaren. Det vanligaste sättet att identifiera sig är dock via Bank-ID. Det går snabbt och allt sköts digitalt. Behöver man låna pengar direkt för att klara en akut situation är de snabba snabblånen bättre rent tidsmässigt då man i många fall ha sina lånade pengar samma dag eller senast dagen efter.

Det finns också några låneföretag som erbjuder lån upp till 50 000 kr till en ränta som ligger mellan de renodlade blancolånen och de snabba smslånen. Thorn och Leasy erbjuder denna typ av lån och där har man pengarna oftast dagen efter. Tänk på att aldrig låna om du ej kan betala tillbaks hela beloppet enligt den avbetalningsplan som du erbjuds. Det är verkligen av yttersta vikt att inbetalningarna sköts. Detta pga att det kommer att tillkomma ganska höga summor i straffavgifter samt dröjsmålsränta om betalning ej kan erläggas i tid. Att få en prick hos kronofogden är verkligen något man ska undvika så var säker på att kunna betala tillbaks lånet innan ni bestämmer er för att låna pengar.

Skillnad på blancolån och snabblån

Tänk på att det är stor skillnad mellan olika lån, ett snabblån är inte samma som ett blancolån utan säkerhet utan summan skiljer oftast, likaså återbetalningstiden och avgifterna. Blancolån tas oftast för större ändamål som till exempel renovering, bröllopsresa eller inköp av nya möbler. Snabblånen är en mindre summa som skall betalas tillbaks snabbt.

En smidig lösning om man har väldigt många småkrediter är att ta ett blancolån och samla de på samma ställe och få en enda amortering och ränteinbetalning varje månad. Att samla smålån är för de flesta väldigt positivt för privatekonomin. Man ser lätt vilka utgifter man har varje månad. Dessutom blir det lönsamt i långa loppet då man tar bort flera dyra räntor, avi avgifter och i de allra flesta fall en mycket lägre månadskostnad vilket ger utrymme för annat i privatekonomin.

Bankerna har en tilläggsförsäkring för privatlån vilket är bra om man skulle bli av med sitt arbete eller bli sjukskriven under en lång period. Försäkringen går då in och betalar delar av summan eller ibland hela beloppet under den tiden man är sjuk eller arbetslös. En del försäkringar har en tidsbegränsning och betalar ut belopp under en viss tid så man ska alltid läsa vilka regler försäkringen har på det bolag där ni tar ert lån.